VVD-Kamerlid René Leegte
NOS Nieuws

Leegte (VVD) staat dossier gaswinning af

VVD-Kamerlid René Leegte voert namens zijn partij niet langer het woord over de gaswinning en aardbevingen in Groningen. Hij legt zijn woordvoerderschap neer, heeft hij in een verklaring laten weten.

Het besluit volgt op een uitgelekt gesprek dat de VVD'er voerde in de trein. Hij sprak daarin over de strategie van de VVD ten aanzien van de aardbevingen. Het gesprek van Leegte werd gehoord door medereizigers, onder wie energie- en klimaatdeskundige Rolf Schuttenhelm, die erover twitterde.

De VVD'er zei in de trein naar verluidt onder meer dat hij de media zo veel mogelijk had ontlopen. Ook zou hij steevast benadrukken dat de gaswinning is verminderd en dat onderzocht moet worden wat het verband is tussen gaswinning en de aardbevingen.

Leegte heeft vandaag een verklaring uitgegeven, waar onder meer het Dagblad van het Noorden over schrijft. De VVD'er laat weten: "Voor de VVD staat de veiligheid van de Groningers voorop. De afgelopen dagen is door mijn toedoen echter onnodig onrust ontstaan over de wijze waarop de VVD kijkt naar de problemen in Groningen. Ik betreur dit ten zeerste. Temeer omdat op korte termijn belangrijke beslissingen moeten worden genomen. Daarom heb ik, in het belang van de Groningers, mijn partij en mijzelf, besloten het woordvoerderschap over dit onderwerp neer te leggen, zodat de discussie op de inhoud gevoerd kan worden".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl