Tom van Weert (l) wordt gefeliciteerd met zijn treffer

Excelsior boekt eerste uitzege

Excelsior heeft voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd gewonnen. De ploeg van Marinus Dijkhuizen was in Almelo met 3-0 te sterk voor Heracles en hield bovendien voor het eerst dit seizoen de nul.

Heracles zocht in de stromende regen in Almelo direct de aanval en zette Excelsior flink onder druk. De thuisploeg slaagde er echter amper in om echt gevaarlijk te worden, waardoor de Rotterdammers probleemloos overeind bleven.

Treffer Van Weert

Na een kwartier liet Excelsior zich voor het eerst in aanvallend opzicht zien en direct was het raak. Daryl van Mieghem, oud-speler van Heracles Almelo, zette na een goede actie prma voor, waarna Tom van Weert de bal eenvoudig achter Dennis Telgenkamp kon glijden.

Het spelbeeld bleef ook na die treffer hetzelfde. Heracles zocht ijverig de aanval, maar creëerde amper kansen en Excelsior probeerde via de counter gevaar te stichten. Op slag van rust was de thuisploeg eindelijk dicht bij succes. Doelman Alessandro Damen redde keurig bij een vrije trap van Oussama Tannane.

Excelsior steeds gevaarlijker

In de tweede helft werden de uitbraken van Excelsior steeds gevaarlijker en nadat Van Mieghem al een goede kans gemist had, liet hij twintig minuten voor tijd toch de 2-0 aantekenen. Na een pass van Ninos Gouriye, ook oud-speler van Heracles, scoorde hij met een prachtig lobje.

Even later had Gouriye het duel helemaal kunnen beslissen, maar hij schoot van dichtbij van over. Heracles probeerde het daarna nog wel, maar tot kansen leidde dat niet en nadat invaller Carlo de Reuver de 3-0 had binnen getikt was de wedstrijd gespeeld.