Robert Braber viert zijn 1-0 tegen Go Ahead Eagles

Willem II wint nipt van Eagles

Willem II heeft in de eredivisie na drie nederlagen op rij weer een overwinning kunnen bijschrijven. De Brabanders rekenden in eigen huis met 1-0 af met Go Ahead Eagles.

Een dag nadat er bij Willem II een groot matchfixing-schandaal aan het licht was gekomen, kon er in Tilburg weer aan voetbal gedacht worden. Toch zullen de supporters vooral voor rust moeite hebben gehad hun gedachten bij de wedstrijd te houden, want lange tijd viel er amper iets te genieten.

Kansen Willem II

Het tempo lag laag, er werden veel te veel fouten gemaakt en mogelijkheden waren in het eerste half uur schaars. Willem II had wel licht de overhand en kreeg in de slotfase van de eerste helft toch nog enkele dotten van kansen. Ben Sahar kopte van dichtbij echter naast en een inzet van Samuel Armenteros werd door Jop van der Linden van de lijn gehaald.

Go Ahead stelde daar bar weinig tegenover en ook in de tweede helft was Willem II de baas op het veld. De Tilburgers kregen dan ook direct een grote kans op de 1-0, maar Robert Braber kopte naast. Tien minuten later had hij alsnog succes, want op aangeven van Sahar kopte hij de bal achter doelman Mickey van der Hart.

Rood Wijnaldum

Go Ahead speelde na die treffer met iets meer lef en was een kwartier voor tijd dicht bij de gelijkmaker, maar de vrije trap van Van der Linden belandde tegen de paal. Kort daarna moesten de bezoekers verder met tien man na een tweede gele kaart voor Giliano Wijnaldum.

Willem II kwam na die rode kaart amper nog in de problemen. De ploeg had de voorsprong nog kunnen verdubbelen, maar invaller Terell Ondaan en Armenteros wisten het net niet te vinden.