Doelman Eloy Room ziet de inzet van Adam Maher over zich heen en in het doel vallen.

PSV boekt krappe zege bij Vitesse

Koploper PSV heeft achtervolger Ajax weer op een achterstand van vier punten gezet dankzij een kleine overwinning op Vitesse. In Arnhem werd het 1-0 voor de Eindhovenaren.

De boeiende eerste helft werd grotendeels gedomineerd door de thuisclub. Keer op keer dreigde er gevaar voor het doel van PSV-doelman Jeroen Zoet, al bleef het aantal echt grote kansen nog beperkt. Zakaria Labyad had een keer bijna succes met een mooie krul en Jan-Arie van der Heijden had wellicht kunnen scoren met een schot van dichtbij.

PSV had slechts een korte periode de overhand, maar daarin scoorde het wel. In de tiende minuut stuitte Luuk de Jong nog op doelman Eloy Room en de rebound van Adam Maher belandde op de paal. De bal kwam echter opnieuw voor de voeten van de middenvelder. Dit keer zag de naar achteren struikelende Room de bal via zijn uitgestoken hand over zich heen vliegen.

Spanning blijft

Na rust zakte de amusementswaarde ietwat. De bezoekers hadden die nog verder kunnen laten zakken door het duel op slot te gooien. De Jong kopte echter op de paal en Memphis Depay wipte de bal wel knap over Depay heen, maar net langs de verkeerde kant van de paal.

De spanning bleef en in de slotfase viel er ineens weer genoeg te beleven. De gemoederen raakten wat verhit, het publiek ging nog eens pal achter hun mannen in zwart-geel staan, die alle schroom van zich afwierpen.

Veel leverde het niet op. Renato Ibarra was nog het dichtst bij de gelijkmaker. Zijn schot van zo'n twintig meter spatte echter uiteen op de paal.