Rutte maakt zich geen zorgen over het PvdA-congres ANP

Premier Rutte maakt zich geen zorgen over de groeiende kritiek van de PvdA-achterban op de vrije artsenkeuze. Coalitiepartij PvdA heeft dit weekend een congres en enkele afdelingen dienen een resolutie in om de vrije artsenkeuze te behouden.

De vrije artsenkeuze zorgde voor de kerstvakantie voor politieke spanning, nadat drie PvdA-senatoren het voorstel van VVD-minister Schippers hadden verworpen.  De coalitie besloot na drie dagen intensief overleg om het plan aan te passen en het opnieuw in te dienen bij de Tweede en de Eerste Kamer. 
In de PvdA blijft verzet om verzekeraars meer zeggenschap te geven over de keuze van artsen. De leden zullen komend weekend in Utrecht hun ongenoegen zeker laten horen.

Rutte: geen zorgen over PvdA-congres

"Ik maak me geen zorgen", zei de premier op zijn wekelijkse persconferentie. Hij wijst erop dat minister Schippers nog geen aangepast wetsvoorstel klaar heeft. "Er wordt gewerkt aan een aangepast voorstel en dan komt er een brief naar de Kamer", aldus Rutte.

Hij wijst er ook op dat dit weekend niet de PvdA-fractie, maar het congres bijeen is. De PvdA-fractie moet uiteindelijk het nieuwe wetsvoorstel goedkeuren en niet de PvdA-leden, aldus Rutte.

PvdA-minister Asscher maakt zich ook geen zorgen over de protesten van de PvdA-leden. "Ik verheug me zeer op het congres. We zullen kijken waar we op uitkomen", aldus Asscher na afloop van de ministerraad.

STER reclame