Schippers: denkfout PvdA over artsenkeuze

VVD-minister Schippers zegt dat leden van de PvdA een grote denkfout maken over de nieuwe zorgwet. Volgens haar zijn er nu al zorgpolissen waarin de vrije artsenkeuze wordt beperkt en is er dus geen sprake van dat die vrije keuze gegarandeerd zou kunnen blijven. 

De PvdA heeft zaterdag en zondag een ledencongres en zeker één afdeling van de partij wil een motie indienen waarin staat dat de vrije artsenkeuze "volledig, ongeacht de aard van de polis, gegarandeerd moet blijven".

Het onderwerp ligt gevoelig omdat in december drie PvdA-senatoren tegen de beperking van de vrije artsenkeuze stemden, waardoor de zorgwet het niet haalde. Daar volgde een kabinetscrisis op. 

Geld besparen

Schippers zou zelf graag naar het PvdA-congres gaan om het één en ander nog eens uit te leggen, maar dat zou vreemd zijn omdat ze van een andere partij is. "Daarmee zou je zeggen dat de PvdA-ministers dat niet prima zelf kunnen en dat is natuurlijk niet zo."

"Er is heel veel over gesproken in het kabinet en mijn PvdA-collega's weten heel goed dat dit geen maatregel is die je op een middag neemt omdat je niks te doen hebt. Dit is een maatregel die veel geld oplevert, dat je anders op een andere manier moet besparen."

STER reclame