Máxima in gesprek met taalcursisten

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Máxima volgt college taalachterstand

Koningin Máxima heeft vanmiddag in Utrecht een college gevolgd over taalachterstand bij werkzoekenden, dat werd georganiseerd door vrijwilligersorganisatie Taal doet Meer. Máxima ging in gesprek met vrijwilligers, werkgevers en taalcursisten en lanceerde de ‘Krachtvinder’, een online platform waar werkgevers en werkzoekenden met een taalachterstand elkaar makkelijker kunnen vinden.

Werkgevers zien vanwege een taalachterstand vaak verborgen talenten over het hoofd.

Halleh Ghorashi, hoogleraar Diversiteit en Integratie

Zo’n vijftig werkgevers spraken vanmiddag met vrijwilligers en cursisten over de vraag hoe je de talenten van mensen met een taalachterstand beter kunt herkennen en benutten. De vrijwilligers van Taal doet Meer zijn opgeleid om les te geven aan taalcursisten.

Halleh Ghorashi, hoogleraar aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, zei in een toespraak dat werkgevers die door een taalbarrière heen breken succesvoller zijn. "Werkgevers zien vanwege een taalachterstand vaak verborgen talenten over het hoofd."

STER Reclame