Marianne Vos gaat naar Europese Spelen in Bakoe EPA

NOC*NSF neemt Europese Spelen 'uiterst serieus'

tijd van publicatie

De sportkoepel NOC*NSF neemt de Europese Spelen van dit jaar in Bakoe "zeer serieus". Dat zegt Jeroen Bijl, manager topsport van NOC*NSF.

"Het is geen testevenement, we stellen eisen aan de deelname", zegt chef de mission Bijl, die op het toernooi een bepaald niveau verwacht. "Vanuit Nederland moet je bijvoorbeeld denken aan Bas Verwijlen in het schermen, de Nederlandse damesvolleybalploeg en Marianne Vos in het wielrennen."

"Vooral voor de kleine sporten is het mooi om een extra multi-evenement erbij te hebben", aldus Bijl. "We hadden door de volle sportkalender wel onze twijfels, maar het is een evenement met potentie."

De eerste Europese Spelen vinden dit jaar plaats in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Het multisport-evenement is vergelijkbaar met de Olympische Spelen, maar dan uitsluitend voor Europese landen, dit naar voorbeeld van de Aziatische Spelen en de Pan-Amerikaanse Spelen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Europese Spelen evenement met potentie'

STER Reclame