Francois Hollande, gisteravond bij een andere toespraak
NOS Nieuws

Hollande: 'gewone moslim' ook slachtoffer

De Franse president Hollande heeft opnieuw een lans gebroken voor gewone moslims. Bij de opening van een congres van het Arab World Institute in Parijs zei hij dat zij het slachtoffer zijn van moslim-fundamentalisten, zoals de daders van de aanslagen van vorige week. "Het radicale islamisme heeft alle tegenstellingen, alle ellende, ongelijkheid en conflicten al te lang gevoed", zei Hollande.

De president herhaalde dat Frankrijk volgelingen van alle religies beschermt. Hij dankte de moslimgemeenschap voor de getoonde solidariteit na de aanslag op Charlie Hebdo, de gijzeling in een kosjere supermarkt en de moord op een politie-agente.

'Prachtig symbool'

Hollande verwees naar een meisje in Aleppo in Syrië, dat een bord met de tekst 'Je suis Charlie' omhoog hield. De president noemde dat een prachtig symbool.

Bij de aanslagen vielen vorige week zeventien doden. Later vandaag zijn in Parijs de uitvaartdiensten van vijf redacteuren van Charlie Hebdo. De vier doden die vielen in de supermarkt, zijn dinsdag in Israël begraven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl