Grote brand in jachthaven Wessem

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Eerste beelden brand in jachthaven Wessem

In een jachthaven in Wessem bij Roermond heeft een grote brand gewoed. Ongeveer twintig boten zijn verloren gegaan. Een aantal is gezonken, andere zijn volledig uitgebrand. Het hoofdgebouw van de jachthaven bleef behouden. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen. 

Volgens een verslaggever van Limburgse zender L1 zijn er meerdere explosies geweest. Die werden veroorzaakt door gasflessen die de boten aan boord hadden. 

Ook aan de overkant van de Maas braken brandjes uit, mede doordat een van de boten los raakte en naar de overkant dreef. 

De rook trok over Wessem. Er zat geen asbest in, maar mogelijk wel andere giftige stoffen. Er is daarom een sirenealarm gegeven. Inwoners kregen het advies binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. 

De brandweer rukte uit met veertien bluswagens. Even voor 07.00 uur was de brand onder controle. Even na 09.00 was de verwachting dat hij om 09.45 uur volledig geblust zou zijn.

Daarna wordt het terrein vrijgegeven en kan de politie met een onderzoek naar de oorzaak beginnen.

1/5Veel boten zijn volledig uitgebrand ANP
2/5De brand was lastig te blussen want de steigers stonden ook in brand ANP
3/5De brandweer rukte uit met bluswagens en boten ANP
4/5Ook aan de overkant van de Maas braken brandjes uit ANP
5/5Het hoofdgebouw bleef behouden ANP

Dinsdag 16 december brak brand uit in twee loodsen met plezierjachten bij Roermond. Daar kwam asbest bij vrij, waarna de binnenstad moest worden afgesloten om het asbest op te ruimen. Ook de oorzaak van deze brand is nog niet bekend. 

Twee weken eerder brak brand uit in de jachthaven van Herten, dat ook bij Roermond ligt. Die brand was aangestoken, door wie is niet bekend. 

STER Reclame

// nothing here yet, base implemenentation will come here when at internet will be fully implemented