Na zijn broers Bram en Robert is nu ook David Moszkowicz advocaat-af
NOS Nieuws

Weer een Moszkowicz uit ambt gezet

De Raad van Discipline, het tuchtcollege voor advocaten, heeft opnieuw een telg van de advocatenfamilie Moszkowicz geschrapt van het tableau. David Moszkowicz (64) mag niet langer als advocaat optreden.

Dat heeft advocaat Yasar Özdemir, die namens voormalige cliënten van Moszkowicz een klacht tegen hem had ingediend, tegenover de NOS bevestigd. Moszkowicz kan nog tegen de uitspraak in beroep gaan. In dat geval kan hij voorlopig nog als advocaat blijven werken.

Eerder werd zijn broer Bram Moszkowicz al uit het ambt gezet. Een andere broer, Robert Moszkowicz, liet zich zelf schrappen van het tableau nadat hij in opspraak was geraakt.

De Raad van Discipline in Den Bosch oordeelde maandag over een klacht die was ingediend door nabestaanden van iemand die door een misdrijf om het leven was gekomen. De nabestaanden lieten zich bijstaan door David Moszkowicz. Later bleek dat hij ook de advocaat was van een van de verdachten in deze zaak.

Zwaarste straf

Volgens de nabestaanden had Moszkowicz dat nooit mogen doen, omdat er sprake was van tegengestelde belangen. Ze dienden daarop een klacht in bij de Deken van de Orde van Advocaten. Die verklaarde de klacht van de nabestaanden grotendeels gegrond.

De klacht werd daarna voorgelegd aan het tuchtcollege. Dat heeft David Moszkowicz nu de zwaarste straf opgelegd: hij mag nooit meer als advocaat werken. Of hij daartegen in beroep gaat, is nog niet bekend. Moszkowicz heeft er 30 dagen de tijd voor. Hij was niet bereikbaar voor commentaar.

Özdemir heeft de uitspraak vandaag op papier gekregen. Een lid van de Raad van Discipline bevestigt dat er een advocaat geschrapt is van het tableau, maar wil de naam niet bekendmaken.

Voorschot

Vorig jaar schorste het tuchtcollege David Moszkowicz al voor een periode van drie maanden. Hem werd verweten dat hij in gebreke was gebleven jegens cliënten. Die had hij een voorschot laten betalen, zonder uit te leggen wat hij voor dat geld kon doen. Toen de cliënten na enkele maanden contact met hem opnamen, zei hij niets voor hen te kunnen doen en stuurde hij het dossier terug.

Daarvoor was Moszkowicz in 2011 al voor kortere perioden geschorst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl