NOS Wielrennen

Boogerd verbaasd over UCI-onderzoek

Boogerd opgelucht en verbaasd

Michael Boogerd is "opgelucht" nu hij eindelijk weet dat hij aan de slag mag als ploegleider, maar hij heeft dat bericht niet met louter gejuich in ontvangst genomen. De Hagenaar is ontstemd over de formulering die de Belgische wielerbond KBWB heeft gekozen bij de toekenning van de vergunning.

Volgens de bond is de licentie tijdelijk, omdat de uitkomst van een UCI-onderzoek moet worden afgewacht. Boogerd: "Dat overvalt me eigenlijk een beetje. Ik weet niet welk onderzoek dat is. Wat willen ze nu nog onderzoeken? Toch niet of ik doping heb gebruikt, want dat heb ik al toegegeven."

De ploegleider stelt dat hij de voorbije maanden juist al open kaart speelde om zijn dopingverleden af te kunnen sluiten voor hij bij Team Roompot aan de slag zou gaan. "Ik heb in maart 2014 de UCI al benaderd, maar het duurde heel lang voor ik duidelijkheid kreeg."

In maart 2013 bekende Boogerd al dat hij tijdens zijn carrière doping heeft gebruikt, maar een straf bleef vervolgens uit. Zijn dossier werd heen en weer geschoven tussen de Nederlandse Dopingautoriteit, de UCI en de Belgische wielerbond.

Die laatste bleek aan zet, aangezien Boogerd de laatste jaren van zijn carrière op een Belgische licentie fietste.

STER reclame