Koning Juan Carlos EPA

Het Spaanse hooggerechtshof gaat verder kijken naar de zaak van een Belgische vrouw die beweert dat ze een dochter is van koning Juan Carlos. Het verzoek van een Spaanse man die ook zegt een kind te zijn van de vorig jaar afgetreden koning is afgewezen. 

De Belgische vrouw, Ingrid Jeanne Satiau, zou voorafgaand aan de uitspraak al een DNA-test hebben gevraagd. Het kan zijn dat de koning daar uiteindelijk aan zal meewerken, maar deze uitspraak dwingt hem daar nog niet toe. Dan zal er meer bewijs moeten komen. 

De Spaanse koning wordt al langer achtervolgd door mensen die beweren een kind van hem te zijn. Eerder kon er niets mee worden gedaan omdat Juan Carlos als koning niet voor een rechter hoefde te verschijnen. 

Vorig jaar na zijn troonsafstand werd een wet aangenomen die Juan Carlos nog altijd een speciale positie geeft in het Spaanse rechtssysteem. Hij mag zich ook na zijn troonsafstand koning blijven noemen. Daardoor kan hij niet voor een gewone rechtbank worden gedaagd, maar wel voor het hooggerechtshof.

STER reclame