Willem II worstelt zich naar punt

Willem II heeft zijn derde punt te pakken. De hekkensluiter van de eredivisie worstelde zich in Tilburg naar 1-1 tegen Excelsior.

Excelsior heerste in het eerste kwart. Doelpogingen van Guyon Fernandez, Jordi Clasie en Tim Vincken leidden echter tot niets en een tweede inzet van Vincken werd op de lijn gekeerd door Niek Vossebelt.

Pas na 25 minuten ontworstelde Willem II zich wat aan de druk. Excelsior-doelman Cees Paauwe onderscheidde zich met twee reddingen.

Vlak na rust tikte Kaj Ramsteijn de bal uit een vrije trap langs keeper Niki Mäenpää: 0-1.

Willem II ging daarna ploeterend op zoek naar de 1-1, maar werd maar niet gevaarlijk. Pas één minuut voor tijd wist invaller Evgeniy Levchenko het net te vinden.