Er is genoeg werk in Duitsland
NOS Nieuws

Gedeputeerde Limburg: verplicht solliciteren over de grens

Limburgers zonder baan moeten werk gaan zoeken in België of Duitsland. De Limburgse provinciebestuurder Twan Beurskens (VVD) wijst erop dat veel Limburgers zonder werk zitten terwijl een paar kilometer verderop, net over de grens, de kans op een passende baan groot is.

"In Limburg zijn veel banen in bijvoorbeeld de dienstverlening verdwenen, maar over de grens niet", zegt Beurskens. "Voor sigaretten, koffie en benzine gaan Nederlanders al jaren de grens over, dat kan ook voor werk".

Werkzoekenden moeten nu binnen een straal van 100 kilometer in Nederland een baan accepteren. Maar volgens de wet hoeven werkzoekenden geen baan in het buitenland te nemen en dus zoeken mensen niet naar werk in Duitsland of België.

Daardoor zoeken werkzoekenden nu vaak een baan in Nederland die verder van huis ligt. En dat is dus niet nodig, zegt Beurskens, als de Limburgse werklozen over de grens zouden kijken.

Wij zijn al in gesprek hierover met collega's in het buitenland.

Twan Beurskens - VVD Limburg

De taal levert geen problemen op volgens de VVD'er. In België wordt Vlaams gesproken en de gemiddelde Limburger is met Duits opgegroeid.

Ook verwacht Beurskens geen weerstand vanuit de buurlanden. ''Werkloosheid is nooit goed voor Europa en buitenlandse werknemers maken een bedrijf alleen maar sterker. In Nederland werken ook al veel Duitsers en Belgen.''

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl