NOS Nieuws

Mohammed afgebeeld op cover Charlie Hebdo

De uitgave van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo die woensdag uitkomt, krijgt geen oplage van een miljoen stuks, zoals was aangekondigd, maar drie miljoen. De uitgeverij heeft daartoe besloten omdat de vraag de afgelopen dagen steeds groter wordt, ook vanuit het buitenland.

De Franse krant Liberation twitterde vanavond de nieuwe omslag al. Te zien is een cartoon over de profeet Mohammed die een bordje vasthoudt met de tekst 'je suis Charlie'.

Boven het plaatje staat in het Frans: "Alles is vergeven".

Ook in Nederland zal het blad te koop zijn, onder meer via de boekwinkels van AKO. Topman Eric Willems van de boekwinkelketen zegt in het AD dat er beveiligingsmaatregelen zijn genomen rond de distributie en verkoop van het blad. Hij wil verder niet ingaan op de genomen maatregelen.

Voor de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo werden zo'n 70.000 exemplaren van het weekblad gedrukt.

Het blad verschijnt weer, precies een week na de aanslag, die twaalf mensen het leven kostte. Onder hen is ook hoofdredacteur Charb. Het is gemaakt door de overlevende redacteuren. Het zal "uiteraard" weer cartoons van de profeet Mohammed bevatten, zei de advocaat van het weekblad vandaag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl