RTL-topman Bert Habets, na zijn verkiezing tot omroepman van het jaar in 2013
NOS Nieuws

Machiavelliprijs voor 'vernieuwend en gedurfd' RTL

RTL Nederland is onderscheiden met de Machiavelliprijs 2014. In het juryrapport staat dat RTL bewezen heeft meer te zijn dan een grote commerciële zender. In veel opzichten is RTL vernieuwend, gedurfd en bindend, vindt de jury.

De Machiavelliprijs wordt jaarlijks toegekend voor opmerkelijke prestaties op het gebied van publieke communicatie. De prijs wordt op 11 februari in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag uitgereikt. RTL-topman Habets neemt de prijs in ontvangst.

Obesitas en schulden

RTL heeft de prijs gekregen omdat het zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid niet uit de weg gaat. De jury wijst in dit verband op programma's over armoede, schulden en obesitas. Daarmee doet de zender aan verheffing, op een herkenbare manier en voor een breed publiek, staat verder in het rapport.

De jury merkt ook op dat media de bindende rol van kerken en instituties hebben overgenomen en dat RTL daarin een eigen rol speelt.

In het verleden gaf de Stichting Machiavelli de prijs onder anderen aan burgemeester Van der Laan van Amsterdam, koningin Máxima, bondscoach Bert van Marwijk, columnist Jan Blokker, SP-leider Jan Marijnissen en professor Pieter van Vollenhoven. In 2003 ging de Machiavelliprijs naar de makers van de Stemwijzer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl