Vorige maand werd nog geprotesteerd tegen de gaswinning
NOS Nieuws

Aardbeving Groningen vlak voor bezoek minister

In de provincie Groningen is gisteravond laat opnieuw een aardbeving geweest. De aardbeving bij Hoogezand-Sappemeer had een kracht van 2,0 op de schaal van Richter. Dat meldt het KNMI.

Inwoners kunnen schade aan hun huis melden bij het Centrum Veilig Wonen (CVW), dat sinds 5 januari de schademeldingen afhandelt. De NAM vergoedt de schade die ontstaat door aardbevingen in het gaswingebied.

Volgens het KNMI voelen niet veel mensen een beving van deze kracht. Er kwamen dan ook niet veel meldingen binnen.

Gasbesluit

Vanmiddag licht minister Kamp in Groningen zijn nieuwe gasbesluit toe aan betrokkenen en gedupeerden, verenigd in de Dialoogtafel. Vorige maand maakte hij bekend dat de gaskraan in Groningen iets verder dichtgaat. Ook moeten woningen in het risicogebied versneld worden versterkt, staat in dat besluit. Verder staat de nieuwe schaderegeling van de NAM op de agenda.

Afgelopen vrijdag lekte een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid uit. Daarin staat dat de NAM en het ministerie van Economische Zaken geen rekening hielden met de veiligheid van de bewoners, maar dat ze alleen maar keken naar de opbrengst van de gaswinning. Daarom wil de Actiegroep Schokkend Groningen dat minister Kamp vertrekt. Bij aankomst vanmiddag op het Provinciehuis in Groningen wil de actiegroep hem luidruchtig begroeten, meldt de groep op zijn Facebookpagina.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl