NOS Schaatsen

Joeskov wint 1.500 meter, Verweij blijft leiden

De strijd om de Europese titel allround is bij de mannen nog niet beslist. Koen Verweij verdedigt in Tsjeljabinsk op de afsluitende 10.000 meter een voorsprong van ruim 11 seconden op Sven Kramer.

Wereldkampioen Verweij moest op de 1.500 meter een flink gat slaan in zijn rit tegen Kramer om kans te maken op de Europese titel en dat lukte behoorlijk. Na een flitsende start finishte hij in 1.46,28. Dat was de tweede tijd en leverde een gat op van 1,13 met de Friese favoriet.

Denis Joeskov reed de snelste tijd op de 1.500 meter in 1.46,22, waarmee de Rus oprukte naar de derde plaats in het klassement. Het brons ging naar de Belg Bart Swings met een tijd van 1.47,08.

Wouter olde Heuvel reed een zeer matige 1.500 meter. Hij werd negende in een tijd van 1.49,30 en kan een plek op het podium vergeten. Hij zakte in het klassement van de derde naar de zesde plaats.

Verweij blij, Kramer niet

Kramer was overduidelijk niet blij met zijn prestatie: "Ik ben er zeker niet blij mee. Het was zwaar onder de maat." Het verschil van 11 seconden op de 10 kilometer noemde de zesvoudig Europees kampioen "niet onoverbrugbaar".

Klassementsleider Verweij was na de 1.500 meter goedgehumeurd. "Ik ben goed bezig, het voelt lekker. Maar nu komt mijn moeilijkste afstand. Ik moet alles geven en ga er gewoon voor. "

Op de 10 kilometer rijdt Kramer in de voorlaatste rit tegen Sverre Lunde Pedersen. Verweij komt in de slotrit op het ijs met Denis Joeskov als tegenstander.

  • NOS
    Klassement mannen na 1.500 meter
  • NOS
    Uitslag 1.500 meter mannen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl