Agenten bewaken de joodse supermarkt in Parijs waar de gijzeling plaatsvond. EPA

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Cazeneuve roept op tot uiterste waakzaamheid, na de terroristische aanslagen van de afgelopen dagen. Naast de duizenden mensen van de politie en andere veiligheidsdiensten zijn honderden extra manschappen van het leger ingezet.

De minister zegt dat Frankrijk risico's blijft lopen en dat het hoogste terreuralarm wordt gehandhaafd. De regering kwam vandaag bijeen voor een extra vergadering over de binnenlandse veiligheid. 

Gisteren doodde de politie de twee mannen die de aanslag pleegden op tijdschrift Charlie Hebdo. Tegelijkertijd bestormde de politie een supermarkt, waar een terrorist een groep mensen gijzelde. Vier gegijzelden waren al dood voor de bestorming, de gijzelnemer liep door een regen van kogels naar buiten en kwam om het leven.

Er wordt ook nog verder gezocht naar medeplichtigen aan de terreuracties in Parijs en Dammartin-en-Goële. Een van de gezochten is Hayat Boumeddiene (26), de vriendin van de terrorist Amédy Coulibaly die gisteren in een supermarkt in Parijs werd doodgeschoten.

Bernard Cazeneuve, de Franse minister van Binnenlandse Zaken AFP
Franse regering bijeen voor crisisberaad

STER reclame