De Franse politie is nog steeds op zoek naar medeplichtigen aan de terreuracties in Parijs en Dammartin-en-Goële. Een van de gezochten is Hayat Boumeddiene (26), de vriendin van de terrorist Amédy Coulibaly die gisteren in een supermarkt in Parijs werd doodgeschoten. Boumeddiene zou donderdag bij Coulibaly zijn geweest toen hij op straat in Parijs een politieagente doodschoot. 

Boumeddiene zou vuurwapengevaarlijk zijn. Er waren geruchten dat zij ook in de joodse supermarkt was, waar Coulibaly vijftien bezoekers en personeelsleden in gijzeling hield en vier mensen heeft gedood, maar die bleken niet te kloppen.

Contact

Boumeddiene was mogelijk op de hoogte van de plannen van haar vriend en ook van de plannen van de broers Kouachi voor de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo. Volgens officier van justitie François Molins heeft Boumeddiene vorig jaar zo'n 500 keer telefonisch contact gehad met Izzana Hamid, de vriendin van Chérif Kouachi.

De krant Le Monde had inzage in rapporten van een anti-terreureenheid. Daarin staat dat Boumeddiene, Coulibaly en Chérif Kouachi geregeld op bezoek gingen bij Djamel Beghal, een veroordeelde jihad-rekruteur. 

Op internet staat een foto van Beghal en Coulibaly en ook foto's van Coulibaly en Boumeddiene, vermoedelijk uit dezelfde serie. Daarop is te zien dat ze met een kruisboog schieten. Ook is er een foto van Coulibaly en Boumeddiene in badkleding, tijdens een bezoek aan het strand.

STER reclame