NOS Nieuws

Geen beweging bij gijzeling door broers

  • AFP
    Scherpschutters van de politie op een dak in Dammartin-en-Goële

De man die in Parijs mensen gijzelt in een joodse supermarkt, eist dat de twee broers die iemand vasthouden in een drukkerij, een vrijgeleide krijgen. De politie zegt dat de man dreigt met het doodschieten van zijn gijzelaars als de politie de drukkerij bestormt.

De gijzeling in het dorp Dammartin-en-Goële ten noorden van Parijs is al uren aan de gang. Sinds vanochtend houden de broers Said en Chérif Kouachi zeker één persoon vast. Er zou telefonisch contact zijn geweest met de gijzelnemers.

Tientallen zwaarbewapende politieagenten omsingelen de drukkerij, maar zijn nog niet in actie gekomen. Het dorp is hermetisch afgesloten. Boven de drukkerij hangen helikopters. Volgens de politie kan het tweetal geen kant op.

'Uren of dagen'

Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat de gijzeling nog lang kan duren. "Uren of misschien zelfs dagen", zei hij.

Scholen in de buurt zijn ontruimd. De kinderen zijn onder politiebegeleiding met bussen vervoerd naar een ander dorp in de buurt. Ouders mogen hun kinderen daar niet ophalen. Bewoners in Dammartin-en-Goële mogen hun huis niet uit.

Journalisten worden door de politie op afstand gehouden. Hen is gevraagd geen foto's te twitteren van de situatie rond de drukkerij.

De broers worden verdacht van de aanslag op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo, waarbij woensdag twaalf mensen om het leven kwamen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl