Jos Hooiveld in dienst van Southampton tussen Aaron Ramsey en Olivier Giroud
NOS Voetbal

Hooiveld wil ooit weer terug naar Heerenveen

Zijn spelerspaspoort leest als een gedicht. Jos Hooiveld, nu Norwich City, speelde al voor sc Heerenveen, FC Zwolle en Kapfenberger. Hij werd kampioen van Finland, Zweden en Denemarken, maar miste de titel met Celtic. Ook promoveerde hij met Southampton naar de Premier League.

Dat kunstje hoopt hij nu met Norwich te herhalen. De club is volop in de race voor een plaats in de play-offs. Toch vloog deze week coach Neil Adams de laan uit. Hooiveld: "Hoe dat gegaan is weet ik niet, maar hij was ineens weg. Dat hoorde ik ook pas op maandag, de dag dat hij vertrok."

Nieuwe kans

Voor Hooiveld komt dat niet eens zo slecht uit, want na een goede start kwam hij de laatste weken niet meer aan spelen toe. "In het begin ging het fantastisch. Ik weet ook niet wat er gebeurd is, maar ineens stond ik er naast. Mijn kans komt nu wel weer."

Zijn loopbaan voerde de verdediger dus al langs tien clubs in zes verschillende landen. De beste herinneringen koestert hij aan zijn Zweedse avontuur. "AIK Solna stond al elf jaar droog toen wij in 2009 voor het eerst in de clubgeschiedenis de dubbel pakten. Dat was fantastisch."

Terug naar Heerenveen?

"Ook met het Finse FC Inter Turku en het Deense FC Kopenhagen werd ik kampioen. En met Southampton maakte ik een promotie mee. Ik ben dus al aardig wat keren op de schouders gegaan."

De 31-jarige clubhopper sluit niet uit dat hij ook nog eens naar het Nederlandse voetbal terugkeert. "Als dat zo is, dan is dat natuurlijk bij Heerenveen. Daar ben ik begonnen en daar heb ik nog steeds contacten. Dat zou een mooie laatste club zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl