NOS Voetbal

Cambuur geniet van 'interland' tegen Ghana

  • Pro Shots
    Handen schudden voor de 'interland' tegen Ghana
  • Pro Shots
    Spelers van Cambuur vieren de goal van Daniël de Ridder tegen Ghana

"Hier was mijn collega Guus Hiddink ook wel tevreden mee geweest." Was getekend: Cambuur-trainer Henk de Jong. Zijn ploeg oefende donderdag tegen Ghana en speelde verdienstelijk met 1-1 gelijk. Daniël de Ridder zette Cambuur op 1-0, André Ayew zorgde voor 1-1.

De Jong liet eerder dit seizoen gekscherend optekenen in de VI dat hij 'de bondscoach van Leeuwarden' was. "Dat was natuurlijk een geintje. Maar het is wel leuk dat je dan ook echt een keer een interland hebt gespeeld", zegt hij terugkijkend op die uitspraak in NOS Langs de Lijn.

Die mannen van Ghana, dat zijn kerels hoor.

Henk de Jong, trainer SC Cambuur

Cambuur bereidt zich in het Portugese Albufeira voor op de tweede seizoenshelft. De oefenwedstrijd tegen Ghana, in voorbereiding op de Afrika Cup, was een welkome test voor het elftal van De Jong. Een elftal spelers van Ghana zat afgelopen zomer nog bij de WK-selectie, die de latere wereldkampioen Duitsland in de groepsfase op 2-2 hield.

De Jong: "Er stond een heel aardige tegenstander, met grote namen. Zij speelden de eerste zeventig minuten ook met hun basis, waar ze tijdens de Afrika Cup mee gaan spelen. En als je die mannen ziet staan van Ghana, dat zijn kerels hoor. Het was bij vlagen ook wel hard. Maar dat hoort er ook wel bij, dat moet kunnen."

Te duur

Na afloop ruilden een aantal spelers van Cambuur hun shirt met een Ghanese opponent, voor het echte interland-gevoel. De Jong keek er lachend naar. "De voorzitter is bij me geweest. We mogen maar één keer in het jaar een interland spelen, want het is veel te duur voor de club als ze allemaal shirts gaan ruilen. Maar dit is een unieke mogelijkheid om dat een keer te doen."

Tweede seizoenshelft

Cambuur presteert boven verwachting met een voorlopige zevende plaats in de eredivisie. Op basis van de eerste seizoenshelft is dat terecht, volgens de Jong. "Vaak wonnen we terecht en we hebben weinig punten gestolen. Het hadden er zelfs nog wel wat meer kunnen zijn. Maar het kan na de winterstop zomaar anders zijn. Dat heeft ook te maken met of we de ploeg bij elkaar kunnen houden."

Cambuur kan naast de competitie ook nog historie schrijven in de beker, door voor het eerst de halve finale te halen. Dan moet er in de kwartfinale in eigen huis worden afgerekend met PEC Zwolle. "Dat vind ik ook wel heel leuk. En de spelers en de supporters met mij. Dus daar gaan we voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl