ANP
NOS Nieuws

Amsterdam en Rotterdam betuigen steun aan Parijs

Burgemeester Van der Laan van Amsterdam heeft een brief geschreven aan de burgemeester van Parijs. Daarin betuigt hij namens de Amsterdammers zijn solidariteit met de Parijzenaars na de aanslag op het tijdschrift Charlie Hebdo.

Op AT5 zei Van der Laan: "Het allerbelangrijkste is nu dat we onze solidariteit laten merken, dat we naast hen gaan staan en tonen dat we het ook voelen als een aanslag op ons." Volgens Van der Laan is een aanslag op cartoonisten een aanslag op de vrijheid van meningsuiting, dus op iedereen.

De burgemeester zei dat een aanslag ook in Amsterdam niet valt uit te sluiten. Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Parijs heeft hij overlegd met de top van politie en justitie in de stad. Van der Laan wil ook praten met de hoofdredacties van de media die in Amsterdam gevestigd zijn.

Verstijfd

Ook burgemeester Aboutaleb van Rotterdam heeft een brief aan de burgemeester van Parijs gestuurd. Hij was "verstijfd en geschokt" toen hij de beelden zag. De aanslag raakt volgens Aboutaleb "iedere beschaving en de vrijheid van meningsuiting."

De Rotterdamse burgemeester had juist vandaag overleg met moskeebesturen in zijn stad over bedreigingen op Facebook. Aboutaleb zei dat er volgens de moskeeën geen aanleiding is voor onrust. Zij spreken van een rustige en stabiele situatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl