NOS Nieuws

Tijdcapsule in Boston geopend

In de Amerikaanse stad Boston is een tijdcapsule geopend die in 1795 werd gevuld en verstopt. In de koperen doos zaten vijf opgevouwen kranten, munten, een zegel van het Gemenebest van Massachusetts en een medaille met de beeltenis van George Washington, de eerste president van Amerika.

De doos werd geopend in het Museum of Fine Arts in Boston in een ceremonie die vier uur in beslag nam. De kranten waren zo strak opgevouwen dat lang niet alles meer leesbaar is. De documenten stammen uit de tijd dat alleen nog de oostelijke regio's zich hadden verenigd in de Verenigde Staten van Amerika.

Samuel Adams

De koperen doos werd aan het eind van de achttiende eeuw ingemetseld in een regeringsgebouw in Massachusetts. Vorig jaar werd de tijdcapsule ontdekt bij een renovatie. Het kostte toen zeven uur om die uit het metselwerk te halen.

Toen de capsule werd verborgen in het Massachusetts Statehouse was Samuel Adams daar gouverneur. Hij was een van de leiders van de onafhankelijkheidsbeweging in de Verenigde Staten.

De oudste munt uit de doos stamt uit 1652, toen de kolonie nog niet gerechtigd was zelf munten te slaan. De Pine Tree Shilling in het doosje was vervaardigd uit de stam van een pijnboom.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl