Rob Trip toen en nu
NOS Nieuws

Hoe snel wen je aan HD-televisie?

  • Rob Trip

    Presentator

  • Rob Trip

    Presentator

Voor NOS online schrijft presentator Rob Trip af en toe over het nieuws en de NOS. Dit is zijn eerste bijdrage.

Na vier dagen NOS Journaal van 20 uur zou je het eigenlijk moeten kunnen zien. Het was toeval, maar juist de uitzending waarin de grote omschakeloperatie van kabelaar Ziggo een onderwerp was, zonden wij uit in HD.

Bij Ziggo moeten ze alle digitale tv-aansluitingen opnieuw instellen. "Meestal haal ik mijn zoon erbij", hoorde ik een oudere meneer in de reportage zeggen, "als er wat veranderd moet worden".

Haarscherp

Wij, bij het NOS Journaal, zijn bezig met een grote operatie om vanaf komend voorjaar in HD te kunnen uitzenden. HD, High Definition, wat zoveel wil zeggen als: scherper beeld bij u thuis.

Ik zal u de technische details besparen, maar er moeten ontelbaar veel kabels worden verlegd, regieruimten opnieuw worden ingericht, te veel om op te noemen. En tussendoor komt het NOS Journaal van 20 uur een paar dagen uit de studio van onze sportcollega’s. Daar hebben ze al HD.

Ander decor

Is u dat trouwens opgevallen? Dat ons decor vier dagen lang toch een echt beetje anders is. Maar misschien wen je ook daar heel snel aan.

Kortom, vier dagen in HD, daarna weer terug naar hoe het was. En komend voorjaar helemaal haarscherp.

Alles went.

Een tijdelijke switch tussen studio's

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl