De shorttrackers gaan zich mogelijk in Hongarije voorbereiden op het WK
NOS Sport

Shorttrackers gaan mogelijk trainen in Hongarije

Schaatsbond KNSB hoopt snel met een oplossing te komen voor het 'trainingsprobleem' van de shorttrackers. Bondscoach Jeroen Otter uitte afgelopen weekend zijn zorgen over de trainingsfaciliteiten. Vanwege een grote verbouwing van Thialf kan daar een flinke periode niet getraind worden.

"Wij maken ons ook zorgen", zegt KNSB-directeur Arie Koops. "Thialf gaat half februari al dicht. We zijn druk bezig met het vinden van een passende oplossing en zijn daarover ook steeds in overleg met Jeroen Otter. We moeten kijken wat de beste alternatieven zijn."

Otter: situatie is gewoon zorgwekkend

We zijn in gesprek met Hongarije om daar in aanloop naar het WK samen met de Hongaren te trainen.

Arie Koops, directeur KNSB

"Er zijn meerdere opties", vervolgt Koops. "Een andere baan in Nederland bijvoorbeeld. Maar ook een langer trainingskamp in het buitenland is mogelijk. Voor het komende WK (van 13-15 maart in Moskou, red.) zijn we in gesprek met Hongarije, om daar samen met de Hongaren te trainen."

Sinds deze winter werken de schaatsbonden van Nederland en Zuid-Korea samen. Daar zou voor komende zomer een oplossing kunnen liggen. De shorttrackers zouden zich daar kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen. "Er zijn natuurlijk meer plekken waar ijs ligt. We moeten kijken wat het beste is. Het duurt soms wat langer voor je antwoord hebt uit het buitenland", aldus Koops.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl