De boeg van de Cemfjord, gefotografeerd vanaf de veerboot
NOS NieuwsAangepast

Steeds minder hoop op vinden coaster-bemanning

De kans dat de bemanning van de coaster die zaterdag bij Schotland verging nog leeft, is erg klein. De zoekactie naar de acht bemanningsleden is vanmorgen hervat, maar de Britse kustwacht heeft de hoop bijna opgegeven. "Onze gedachten zijn bij hun families", zei een woordvoerder tegen de BBC.

Opvarenden van een veerboot zagen de boeg van Cemfjord gistermiddag rond 14.30 uur boven water uitsteken. De kapitein waarschuwde de kustwacht en kreeg opdracht naar overlevenden te zoeken totdat er reddingswerkers ter plaatse waren.

Dat gebeurde twee en een half uur later. Bij de zoekactie waren vier reddingsboten en twee helikopters betrokken. De actie werd gestaakt toen het donker werd.

De Cemfjord was met een lading van 2000 ton cement onderweg van Aalborg in Denemarken naar Runcorn bij Liverpool. Wat er misging is onduidelijk. Het weer was slecht, maar de bemanning heeft geen noodsignaal verstuurd. Gespeculeerd wordt dat de lading is gaan schuiven.

Volgens de eigenaar van het schip, een rederij uit Hamburg, bestaat de bemanning uit zeven Polen en een Filipijn. Hun families worden door de rederij op de hoogte gebracht.

De Cemfjord is in 1984 gebouwd en werd in 1998 geschikt gemaakt voor het vervoer van cement. Hij zou in december nog zijn gekeurd.

Reddingswerkers bij de Cemfjord

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl