'Warme' nieuwjaarsduik in Scheveningen

time icon

In Scheveningen hebben vanmiddag 10.000 mensen een nieuwjaarsduik gemaakt. Het was de 56ste keer dat er een nieuwjaarsduik werd georganiseerd; voor Scheveningen was het de 51ste keer.

De deelnemers hadden volgens NOS weerman Marco Verhoef vandaag te maken met een relatief hoge watertemperatuur: het water was zo'n 7 graden, een graadje meer dan het gemiddelde van de afgelopen jaren.

De luchttemperatuur lag rond de 4 graden, iets te koud voor de tijd van het jaar. Door de krachtige wind lag de gevoelstemperatuur echter onder nul, -1,6 graden. 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zo'n 45.000 mensen namen een nieuwjaarsduik

Traditie

De nieuwjaarsduik in Scheveningen is een ware Hollandse traditie. In de loop van de tijd groeide de nieuwjaarsduik van enkele fanatiekelingen uit tot een massaal evenement. 

In Scheveningen gaan nu jaarlijks zo’n 10.000 Nederlanders het water in om het nieuwe jaar goed te beginnen. Ook in de rest van het land wordt inmiddels volop gedoken: verspreid over het land zijn er 45.000 nieuwjaarsduikers.

STER Reclame