Michael Reizger wordt assistent van hoofdcoach Alex Pastoor bij Sparta Rotterdam
NOS Voetbal

Reiziger assistent van Pastoor bij Sparta

Michael Reiziger wordt assistent-trainer van Sparta Rotterdam. De 41-jarige oud-speler van onder meer Ajax, AC Milan, FC Barcelona en PSV was sinds de zomer van 2013 trainer van Sparta onder 17. Zijn contract als jeugdtrainer van Sparta is nu omgezet in een fulltime aanstelling voor anderhalf jaar als assistent-trainer van de hoofdmacht.

De 72-voudig international gaat na de winterstop samenwerken met hoofdtrainer Alex Pastoor, die volgend jaar begint bij de club waar Gert Kruys eind november werd ontslagen. Op 3 januari staan de twee voor het eerst op het trainingsveld en moeten ze Sparta de weg omhoog wijzen. Sparta degradeerde in 2010 uit de eredivisie en staat halverwege de competitie zesde in de Jupiler League op achttien punten van koploper NEC.

Silooy opvolger bij Sparta onder 17

Reiziger stopte na het seizoen 2006/2007 bij PSV als profvoetballer en in 2008 begon hij met de cursus Coach Betaald Voetbal, met onder anderen Dennis Bergkamp, Phillip Cocu en Patrick Kluivert. In 2010 ontving hij zijn diploma, waarna hij ervaring opdeed in de jeugdopleiding van Ajax en FC Barcelona. Afgelopen zomer werd hij door de KNVB toegevoegd aan de technische staf van Oranje Onder 17.

Een andere oud-speler van Oranje, de 51-jarige Sonny Silooy, volgt Reiziger tot het einde van dit seizoen op als trainer van de B1. De 25-voudig international speelde voor Ajax, Matra Racing Paris, Arminia Bielefeld en De Graafschap en was daarna werkzaam als trainer in de jeugdopleiding van Ajax en voor de Amerikaanse clubs Dayton Dutch Lions en DC United.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl