De revalidatie van Michael Schumacher duurt nog heel lang, zegt zijn manager.
NOS Sport

Revalidatie Schumacher verloopt nog altijd moeizaam

Vandaag precies een jaar geleden kwam Michael Schumacher zwaar ten val tijdens zijn skivakantie. De zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 skiede buiten de piste en viel op de rotsen. Hij droeg een helm, maar raakte desondanks zwaargewond. Ruim vijf maanden lag de autosportlegende in coma.

Direct na zijn ongeluk werd Schumacher overgebracht naar een ziekenhuis in Grenoble. In juni is hij uit zijn coma gekomen en naar een ziekenhuis in Lausanne gebracht. Drie maanden later mocht de Duitser naar huis om daar verder te revalideren.

Sindsdien komen er geregeld berichten naar buiten over de gezondheid van Schumacher, maar aanzienlijke verbeteringen heeft zijn management nog niet bekendgemaakt.

Sabine Kehm, de manager van Schumacher, nam eerder dit jaar de Duitse Bambi-award in ontvangst voor Michael Schumacher. De Duitser kreeg een oeuvre-award. Rechts oud-teamchef Ross Brawn.

Nog een lange weg te gaan

Oud-Formule 1-coureur Philippe Streiff vertelde afgelopen weekend in een interview met de Franse krant Le Parisien dat Schumacher zijn familie begint te herkennen.

"Hij heeft wel nog altijd grote problemen met zijn geheugen. Ook op het vlak van de mobiliteit heeft Schumacher nog een lange weg voor de boeg. In het allerbeste geval zal hij op een dag met krukken kunnen lopen, want zijn ruggenmerg is niet beschadigd. Maar dat zal nog veel tijd en oefening vergen."

Streiff startte ruim vijftig keer in een Formule 1-race. Na een ongeluk in 1989 raakte hij verlamd. Sindsdien zit de Fransman in een rolstoel. Hij werd behandeld door Gérard Saillant, dezelfde arts die nu Schumacher begeleidt.

De manager van Schumacher ontkent dat Streiff met de familie van Schumacher gesproken heeft. "Ik weet niet waar hij zijn informatie vandaan haalt", aldus Sabine Kehm. "Hij heeft absoluut geen contact gehad met dokter Saillant. Tussen Michael Schumacher en Philippe Streiff is ook nooit een hechte vriendschap geweest. Ik kan alleen zeggen dat de weg nog heel lang is voor hem."

  • NOS
    De route die Schumacher aflegde
  • AFP
    #KeepFightingMichael valt er te lezen op de bolide van Lewis Hamilton
  • AFP
    De stal van Ferrari steunt voormalig coureur Schumacher
  • bild.de
    'Vechten Schumi', kopte Bild

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl