Wanneer Harry Piekema door een Albert Heijn loopt wordt hem regelmatig gevraagd waar iets ligt. "Mensen denken dat ik ook echt supermarktmanager ben", vertelt de man die 10 jaar het gezicht was van Albert Heijn. "Ik ben inmiddels zo vaak in een Albert Heijn-supermarkt geweest dat ik meestal wel weet in welk gangpad iets ligt, dus wijs ik het gewoon aan." 

Na  153 commercials stopt Harry Piekema met zijn rol als meneer Van Dalen, de grappige supermarktmanager. In januari regisseert hij een toneelvoorstelling en daarna staat hij zelf op de planken met een festival-voorstelling. 

De Nieuwe Wildernis

Afgelopen jaren regisseerde hij al een aantal theatervoorstellingen en was hij de stem voor natuurfilm De Nieuwe Wildernis. Dit is niet meer te combineren met zijn rol als de supermarktmanager. 

"Van tevoren weet je natuurlijk nooit hoe lang zo'n campagne gaat duren", vertelt Harry Piekema in het NOS Radio 1 Journaal. "Ik heb een fantastische tijd gehad. Voor de commercials heb ik als Tarzan aan een liaan gehangen, onderwateropnames gemaakt en met de echte Muppets in Los Angeles geacteerd." 

Harry Piekema is de stem voor de natuurfilm De Nieuwe Wildernis ANP

'Ik lag in mijn tent en hoorde allemaal kinderen 'hamburgers met korting oh, oh, oh' zingen'

Wel besloot Piekema in het buitenland op vakantie te gaan na de commercials waarin een aantal zomerhits werden nagezongen. "Ik lag in mijn tent op Terschelling, waar ik allemaal kinderen 'hamburgers met korting oh, oh, oh' hoorde zingen." 

Als gezicht van het bedrijf kon hij ook niet zomaar bij een andere supermarkt boodschappen gaan doen. "Het is niet goed voor de campagne als ik op de foto word gezet in een andere supermarkt, dat vind ik heel logisch."

De laatste commercial met meneer Van Dalen is tot en met 30 december te zien op televisie. Op ah.nl/bedankt en het Albert Heijn YouTube-kanaal kunnen fans nog de hoogtepunten uit de afgelopen tien jaar terugkijken.

STER reclame