NOS Nieuws

Meeste sneeuwoverlast voorbij

  • ANP
    Het Nederlandse verkeer heeft over het algemeen geen last meer van de sneeuw

Het weg- en treinverkeer is weer op gang gekomen na de eerste sneeuwval van deze winter. Op sommige wegen in het zuiden van het land staan nog wat files, maar die zijn volgens de politie aan het oplossen.

De Nederlandse Spoorwegen melden in Noord-Brabant en Limburg nog wat problemen op het spoor. Maar de meeste treinen rijden weer.

Verkeershinder

Vannacht en vanochtend hadden treinen en weggebruikers veel hinder van de sneeuw. Op het spoor was er een aangepast dienstrooster, maar desondanks vielen er nog veel treinen uit. De NS gaat ervan uit dat de treinen morgen weer volgens het normale dienstrooster zullen rijden.

In het zuiden van het land, vooral in Noord-Brabant, ontstonden op de weg veel problemen, onder meer door enkele geschaarde vrachtwagens. De trucks waren in een slip geraakt door de gladheid. Er vielen nergens gewonden.

Rijkswaterstaat had veel materieel ingezet om de wegen sneeuwvrij te krijgen. Van middernacht tot 12.00 uur vanmiddag hebben strooiwagens 250 ritten gemaakt. Ze hebben anderhalf miljoen kilo zout gestrooid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl