Wilders werd in 2010 en 2011 bijgestaan door Moszkowicz
NOS Nieuws

'Wilders wilde 5 ton advocaatkosten declareren'

PVV-leider Geert Wilders heeft geprobeerd de rekening die hij van Bram Moszkowicz kreeg voor diens bijstand in het 'haatzaaiproces' te declareren bij de Tweede Kamer. Dat meldt de Volkskrant. Volgens bronnen van het dagblad gaat het om een bedrag tussen de 500.000 en 600.000 euro.

Het bestuur van de Tweede Kamer wees de declaratie na veel discussie af, schrijft de Volkskrant.

PVV-Kamerlid Martin Bosma ontkent het bericht op Twitter. "Onzin in Volkskrant", schrijft hij. Volgens hem is de declaratie nooit ingediend of besproken in het presidium van de Kamer, waarvan hij zelf lid is.

Maar de Volkskrant houdt vast aan het verhaal. De krant schrijft op basis van andere bronnen in het bestuur van de Tweede Kamer dat het presidium de rekening van Moszkowicz beschouwde als privékosten voor Wilders, en de declaratie daarom afwees.

Het komt niet in de buurt van het genoemde bedrag van 500.00 tot 600.000 euro.

Bram Moszkowicz

Bovendien was de rekening onduidelijk. Het bedrag dat Moszkowicz opvoerde was niet onderbouwd.

Moszkowicz zegt in een reactie dat hij de rekening wel had onderbouwd en dat het bedrag dat wordt genoemd in de Volkskrant onjuist is. "Het komt niet in de buurt van het genoemde bedrag van 500.000 tot 600.000 euro", zegt hij.

De oud-raadsman had Wilders er na de procedure ook op gewezen dat hij een verzoek zou kunnen indienen tot terugbetaling van de advocaatkosten, maar dat wilde Wilders niet. De rekening van Moszkowicz is uiteindelijk betaald, maar niet door de PVV, zegt hij.

Opnieuw vervolgen

Moszkowicz werd in 2012 uit zijn ambt gezet, onder meer omdat hij onduidelijke rekeningen verstuurde.

Geert Wilders werd in 2010 vervolgd wegens haatzaaien. In 2011 werd hij vrijgesproken. Vorige week werd duidelijk dat het Openbaar Ministerie Wilders opnieuw zal vervolgen, nu voor zijn uitlatingen over Marokkanen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl