Bewakingsbeelden liquidatie Vedat S.

De Turkse politie heeft beeldmateriaal van de moord op Vedat S., de Turkse Nederlander die afgelopen woensdag werd doodgeschoten in Istanbul. De liquidatie is gefilmd door beveiligingscamera's. Volgens bronnen weet de politie al wie de daders zijn.

De politie is een groot onderzoek begonnen naar de moord op S. en die op Ali Akgün, eerder woensdag ook in Istanbul. Zeker vijf gespecialiseerde eenheden zijn erbij betrokken. 

De uit Rotterdam afkomstige Vedat S. en twee begeleiders werden woensdagavond van dichtbij beschoten met automatische wapens. Hij en een van zijn begeleiders overleefden het niet. Eerder op de dag was Akgün doodgeschoten terwijl hij in zijn auto voor een verkeerslicht stond te wachten.

'Hele liquidatie vastgelegd met beveiligingscamera's'

Onderwereld

De Turkse politie onderzoekt onder meer of de liquidaties met elkaar te maken hebben. Beide Turks-Nederlandse slachtoffers worden in verband gebracht met het criminele milieu. 

S. was de broer van Sedat S., die volgens Turkse media een van de topfiguren in de onderwereld in Turkije is. Het andere slachtoffer Akgün was een van de hoofdverdachten in het Amsterdamse liquidatieproces.

Begrafenis

Vedat S. is vanmiddag na het middaggebed begraven in Bafra, in de Turkse provincie Samsun. De belangstelling was groot: er zijn privévliegtuigen van Istanbul naar Bafra gevlogen en de lijkkist werd begeleid door driehonderd auto's. Er werden duizenden mensen verwacht.

Ali Akgün is gisteren in kleine kring begraven in Istanbul. Enkele tientallen mensen waren erbij.

STER reclame