NOS Nieuws

Winter heeft Moskou in z'n greep

  • EPA
    De stad heeft zo'n 11.000 sneeuwruimers ingezet
  • AFP
  • EPA
  • AFP
  • EPA
  • EPA

Het dagelijks leven in Moskou wordt nog altijd ernstig ontregeld door de sneeuwval van gisteren. Meer dan 11.000 sneeuwruimers proberen de wegen van de Russische hoofdstad begaanbaar te maken, maar desondanks ontaardde de ochtendspits in een verkeersinfarct.

Op de luchthavens lijkt de overlast wel kleiner dan gisteren. Slechts enkele vluchten zijn daar vertraagd of geannuleerd.

Gisteren kreeg Moskou te maken met een zware sneeuwstorm. Binnen enkele uren viel zo'n 25 centimeter. Tienduizenden mensen kwamen in het verkeer vast te zitten.

Anders dan in de rest van Europa is Rusland gisteren en vandaag gewoon aan het werk. Kerst wordt in Rusland in januari gevierd, omdat de Russisch-Orthodoxe Kerk een andere kalender aanhoudt.

Sneeuwruimers in Moskou hebben het druk

Russische media melden dat gisteren 500 verkeersongelukken per uur werden gemeld. De langste file was meer dan zestig kilometer.

Vannacht was Moskou volgens de autoriteiten geen enkel moment filevrij. Moskovieten is geadviseerd om lopend naar een metrostation te gaan en de auto vooral te laten staan.

In Moskou is het nu -13 graden Celsius. Dat blijft het nog zeker tot halverwege volgende week. Burgemeester Sobjanin heeft de coördinatie van de hulptroepen op zich genomen en onder meer vijftig 'herstelpunten' voor de sneeuwruimers ingericht. Daar kunnen ze opwarmen en wat te eten krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl