De Karel Doorman in de haven van Freetown, Sierra Leone
NOS Nieuws

Karel Doorman van Sierra Leone naar Guinee

Het marineschip de Karel Doorman is vertrokken van Sierra Leone naar Guinee. Het schip brengt aan beide landen hulpgoederen voor de strijd tegen ebola. De afgelopen dagen hebben Nederlandse militairen goederen gelost in de haven van Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone.

De Karel Doorman vertrok op 12 december uit Vlissingen met onder meer 1700 pallets rijst. Onderweg pikte het schip nog hulpgoederen op in Frankrijk en in Gibraltar. Behalve voedsel zijn er ook ambulances, terreinwagens, beschermende kleding, bedden en medische spullen aan boord.

Afgesloten

Vorige maand leverde de Karel Doorman voor de eerste keer goederen af in Sierra Leone. In het land worden steeds meer mensen ziek, terwijl de epidemie in de twee andere zwaar getroffen landen Guinee en Liberia over het hoogtepunt heen lijkt te zijn.

In Sierra Leone zijn alle festiviteiten rond Kerst en Oud en Nieuw verboden om nieuwe besmettingen te voorkomen. De noordelijke provincie Port Loko is volledig afgesloten. Inwoners mogen het gebied de komende drie dagen niet verlaten. De meeste nieuwe ebola-gevallen worden vastgesteld in Port Loko en in de hoofdstad Freetown.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl