Een van de hoofdverdachten in het Amsterdamse liquidatieproces is zelf doodgeschoten in Istanbul in Turkije. Dat bevestigen bronnen in Turkije. Het gaat om Ali Akgün. 

Eerst werd gemeld dat hij zaterdag door twee mannen onder vuur was genomen. Het blijkt dat hij vandaag is geliquideerd toen hij in een Bentley bij een verkeerslicht stond te wachten. Akgün werd onder meer in zijn hoofd geraakt. Volgens bronnen was hij nog maar net teruggekeerd in Istanbul, nadat hij tijdelijk was uitgeweken naar Dubai.

Het Openbaar Ministerie is ervan overtuigd dat Akgün opdracht heeft gegeven voor verschillende liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. 

Ali Akgün NOS
"Ze zijn uit de auto gestapt en schoten op hem van korte afstand"

De familie van Akgün in Nederland is inmiddels geïnformeerd. Akgün werd door de rechtbank vrijgesproken van het opdracht geven voor liquidaties. Het OM had levenslang tegen hem geëist. 

In het hoger beroep dat nu loopt, heeft de nieuwe kroongetuige Fred Ros een aantal belastende verklaringen over Ali Akgün en Dino Soerel, de andere hoofdverdachte, afgelegd. Na zijn vrijspraak was Akgün naar Turkije gegaan.

Matthijs van de Wiel over Ali Akgün

Hoofdverdachte Ali Akgün doodgeschoten in Istanbul

STER reclame