NOS Nieuws

13 jaar voor moord op Daphna Beerdsen

13 jaar voor moord op Daphna Beerdsen

Een dakloze man die in Cambodja de Nederlandse VN-medewerkster Daphna Beerdsen doodstak en ook haar dochtertje fataal verwondde, is veroordeeld tot 13 jaar cel. De man is in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh veroordeeld.

De man heeft de moord in april van dit jaar bekend. "Tijdens zijn bekentenis zei hij dat hij niet heeft gemerkt dat hij ook de baby stak", zegt correspondent Michel Maas in het NOS Radio 1 journaal. Het dochtertje van 19 maanden van Beerdsen overleed anderhalve week later in een ziekenhuis in Thailand.

Fiets stelen

De man wilde een fiets stelen. Beerdsen betrapte hem en begon om hulp te roepen, waarna de man haar aanviel. "In de rechtszaal zei de man dat hij niet de bedoeling had Beerdsen en haar dochter te doden, hij wilde alleen maar die fiets", meldt Maas.

De rechter geloofde dat, zegt Maas. "De 13 jaar cel is voor moord zonder voorbedachten rade. Als de rechter zijn verhaal niet had geloofd, was het een veel hogere straf geworden, minstens levenslang."

Volgens Maas was de dakloze al eerder veroordeeld. "Hij was net weer vrij uit de gevangenis voor iets kleins. Voor hij deze moord pleegde was hij een kruimeldief."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl