Een vrouw fotografeert een poster van de film, die toch met Kerstmis in première gaat
NOS Nieuws

The Interview toch in Amerikaanse bioscopen

Sony Pictures heeft toestemming gegeven voor de vertoning van The Interview op Eerste Kerstdag in een aantal Amerikaanse bioscopen. De première van de komedie was uitgesteld na dreigementen van hackers, die volgens de Amerikaanse regering uit Noord-Korea komen.

De topman van Sony bevestigt dat de film in zo'n 200 bioscopen te zien zal zijn. Ook wordt nagedacht over andere manieren om de komedie uit te brengen.

Complot

De film gaat over een complot om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te vermoorden. De aankondiging van het uitbrengen van de film leidde tot een cyberaanval op Sony.

De eigenaar van een bioscoopketen in Texas, Alamo Drafthouse Cinema, liet via Twitter weten dat hij van Sony toestemming heeft om de film te tonen. Ook een bioscoop in Atlanta heeft via de sociale media laten weten de film te gaan tonen.

Het is niet duidelijk in hoeveel bioscopen The Interview uiteindelijk te zien zal zijn. Vorige week lieten veel concerns weten dat ze de film niet vertonen uit veiligheidsoverwegingen.

Obama

President Obama reageerde tevreden op het besluit, dat hij volgens een woordvoerder belangrijk vindt vanwege de vrijheid van meningsuiting. Volgens Obama krijgen mensen door deze stap van Sony en de bioscopen zelf de kans een oordeel te vellen over de film.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl