NOS Nieuws

Voetgangers Dijon doelwit van automobilist

Automobilist Dijon rijdt in op voetgangers

Op vijf verschillende plekken in de Franse stad Dijon is een automobilist doelbewust ingereden op voetgangers. Daarbij zijn elf gewonden gevallen onder wie een kind van 13. Twee gewonden zijn er slecht aan toe, maar niemand zou in levensgevaar zijn.

Franse media melden op basis van een anonieme bron dat de dader een verwarde man is die in een psychiatrisch ziekenhuis is behandeld. De man zou volgens diezelfde bron "Allah is groot" hebben geroepen toen hij inreed op de voetgangers. Ook wordt gezegd dat hij zijn actie heeft gepleegd uit naam van 'de kinderen van Palestina'.

De man is aangehouden, maar de Franse autoriteiten laten zich niet uit over de mogelijke motieven van de dader. Premier Valls heeft zijn medeleven betuigd met de slachtoffers.

Politiebureau

Andere Franse media melden dat er mogelijk nog twee mensen in de auto van de dader zaten. Ook speculeren zij dat het naburige politiebureau het eigenlijke doelwit van de dader was.

Zaterdag viel een man met een mes drie politieagenten aan in een stadje nabij Tours. Ook deze dader schreeuwde "Allah is groot". Hij stak twee agenten neer voordat hijzelf werd doodgeschoten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl