NOS Nieuws

Franse politie schiet man dood die agenten aanviel

  • AFP
    Rechercheurs doen onderzoek in het politiebureau
  • AFP

In Frankrijk is een man doodgeschoten die met een mes drie agenten had verwond. Dat gebeurde in een politiebureau in de buurt van de stad Tours, in het midden van Frankrijk.

De man was onder het roepen van "Allahu Akbar" (God is groot) het politiebureau ingerend. Drie agenten probeerden hem te kalmeren, waarna hij om zich heen stak. Eén van de drie werd in zijn gezicht gestoken, maar raakte niet levensgevaarlijk gewond. Twee andere agenten, onder wie een vrouw, liepen ook steekwonden op, maar minder ernstig.

Een andere agent in het bureau schoot de aanvaller dood, een ongeveer 20-jarige man uit Burundi die al lang in Frankrijk woonde.

Syrië

Hij is eerder in aanraking gekomen met de politie vanwege kleine vergrijpen. Wat de aanleiding was voor zijn actie, is onduidelijk.

Sommige Franse media meldden dat hij bij de politie bekend stond als radicale moslim, maar die verwarden hem met zijn broer. Die is als jihadist van plan geweest om in Syrië te gaan vechten, maar die kwam van dat voornemen terug of werd op de een of andere manier tegengehouden.

Franse politie doodt aanvaller

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl