NOS Nieuws

Dijsselbloem: haast maken met nieuwe wet

Minister Dijsselbloem denkt dat een nieuwe zorgwet nog voor de verkiezingen van maart een feit kan zijn. Op 18 maart zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en die kiezen in mei een nieuwe Eerste Kamer.

Dijsselbloem zei dat het kabinet nu haast kan maken. "Ik zie geen reden om het te laten liggen." Hij is tevreden over de oplossing die gisteren is gevonden. Volgens hem is het een goede oplossing en komt het kabinet tegemoet aan de kritiek uit de Eerste Kamer.

Ook andere bewindslieden zijn blij met het akkoord. Vicepremier Asscher herhaalde vanochtend dat het kabinet er vertrouwen in heeft dat voor de nieuwe wet wel een meerderheid is in beide Kamers. Net als premier Rutte wilde hij niet te veel vooruitlopen op de mogelijkheid dat de wet nog eens wordt verworpen. "Dan nemen we weer contact op met de Kamer."

Ook zijn collega Plasterk benadrukte dat het kabinet erop aanstuurt dat de nieuwe wet wordt aangenomen. Hij zei dat het kabinet er nog in detail over moet praten hoe het precies moet als ook die wet wordt verworpen. Dan gaat het ook over de mogelijkheid van een Algemene Maatregel van Bestuur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl