NOS Voetbal

Rutten: dan gaan we voor de tweede plaats

Rutten: seizoen is nu niet kapot voor mij

Feyenoord gaf twee keer een voorsprong weg tegen PSV en vergooide in de blessuretijd nog een gelijkspel. "Dat we dit weggeven heeft met onervarenheid te maken", sprak Feyenoord-coach Fred Rutten.

"We hadden geen nederlaag verdiend", vond hij. Feyenoord had de 3-3 in zijn ogen nooit meer uit handen mogen geven. Een ervaren ploeg had met een overtreding de beslissende counter van PSV geneutraliseerd, analyseerde Rutten, die met lede ogen toekeek hoe Memphis Depay de 4-3 maakte.

Het verschil met koploper PSV is nu opgelopen naar twaalf punten. Daar wil Rutten niet te lang bij stilstaan. "Het seizoen is nu niet kapot voor mij. Dan gaan we toch voor de tweede plek?! En dan kan je altijd nog zien wat er gaat gebeuren."

We hebben gefaald. We moesten de 3-3 koesteren. Dat je dan zo'n kinderachtig doelpunt tegen krijgt, dan kan niet.

Jordy Clasie
Clasie 'hartstikke boos' na late treffer PSV

Jordy Clasie stak zijn boosheid over de tegentreffer in de blessuretijd niet onder stoelen of banken. "We hebben gefaald. We moeten de 3-3 koesteren, blij zijn met een punt. Dat je dan zo'n kinderachtig doelpunt tegen krijgt, dan kan niet."

"We doen voor geen ploeg in de eredivisie onder, maar we geven te makkelijk doelpunten weg." Feyenoord raakt zo volgens de middenvelder de aansluiting met de top van de eredivisie kwijt. "Twaalf punten is een groot gat. Anders was het verschil negen punten gebleven. Dat is nogal een verschil."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl