PSV verslaat Feyenoord in extremis

PSV wint spectaculaire topper van Feyenoord

PSV heeft in een spectaculaire topper Feyenoord met 4-3 verslagen. Nadat Luuk de Jong PSV met zijn derde treffer op 3-2 had gezet, zorgde Colin Kazim-Richards vlak voor tijd voor 3-3. In blessuretijd liet Memphis Depay toch nog de 4-3 aantekenen, waardoor de koploper nu vier punten voorsprong op Ajax heeft en twaalf punten voorsprong op Feyenoord.

De ploegen schotelden het publiek een prachtige wedstrijd voor op de glibberige Eindhovense grasmat. Beide teams zochten in hoog tempo de aanval. Het spel golfde op en neer en omdat er verdedigend ook het nodige misging, was er veel actie voor de doelen.

PSV'er Memphis Depay juicht na het scoren van de 4-3 tegen Feyenoord

Vallend en glijdend

Na een klein kwartier kwam Feyenoord op voorsprong. Elvis Manu omspeelde doelman Jeroen Zoet, maar leek de bal vervolgens te zacht in te schieten. Jeffrey Bruma verloor echter zijn evenwicht en werkte de bal al vallend en glijdend toch in het eigen doel.

Khalid Boulahrouz (over) en Manu (gleed weg) verzuimden de voorsprong van de bezoekers te verdubbelen, waarna Luuk de Jong PSV op 1-1 schoot. De spits was het eindstation na een fraaie aanval via Jetro Willems en Georginio Wijnaldum. Toch was het een doelpunt met een luchtje, want De Jong trok vlak voor hij aan de bal kwam Terence Kongolo naar de grond. De arbitrage gaf na afloop toe dat er gefloten had moeten worden voor een overtreding.

Feyenoord dacht bij 3-3 een gelijkspel uit het vuur te slepen

Opnieuw voorsprong Feyenoord

PSV had daarna de overhand en was via Wijnaldum (kopbal tegen de lat) en Depay dicht bij een tweede treffer. Feyenoord kwam echter geregeld onder de druk uit, raakte via Colin Kazim-Richards de lat en nam op slag van rust opnieuw een voorsprong. Na een prachtige pass van Jordy Clasie rondde Karim El Ahmadi fraai af met buitenkant rechts.

In de tweede helft ging PSV door met aanvallen en na ruim een uur was de schade al gerepareerd. De Jong kopte eerst raak uit een voorzet van Depay en knikte drie minuten later de bal uit een hoekschop van Willems opnieuw achter Kenneth Vermeer. Tussendoor verprutste Lex Immers nog een goede Rotterdamse kans.

PSV had het duel daarna onder controle, maar Wijnaldum (nonchalante lob) en Depay verzuimden de wedstrijd voortijdig in het slot te gooien. Feyenoord mocht daarom blijven hopen op een gelijkspel en nadat Bilal Basacikoglu net naast gekopt had, leek dat er ook te komen via een rake kopbal van Kazim-Richards. Enkele minuten later tikte Depay na goed werk van invaller Florian Jozefzoon de bal echter nogmaals achter Vermeer.