Uitgebrande plezierjachten in de jachthaven in Roermond
NOS Nieuws

'Noodverordening Roermond tot zaterdagochtend'

De noodverordening in de Roermondse binnenstad blijft tot zaterdagochtend 06.00 uur van kracht. Dat heeft locoburgemeester Gerard IJff gezegd op een persconferentie.

Dat betekent dat tot die tijd een groot gedeelte van de binnenstad alleen toegankelijk is voor bewoners en mensen die in het gebied werken. Winkels blijven gesloten.

Drie dagen noodverordening Roermond

Gisteravond brak een brand uit in de jachthaven in Roermond. Daarbij kwam asbest vrij dat in het dak van twee loodsen zat. Het asbest heeft zich over een groot gedeelte van de Roermondse binnenstad verspreid.

Volksgezondheid

Volgens locoburgemeester IJff is het asbest door de regen "vastgeplakt aan daken en op straat". Het wordt nu opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf. Volgens de gemeente zijn de risico's voor de volksgezondheid verwaarloosbaar klein.

Voorlopig stoppen er ook geen treinen op station Roermond. Volgens de NS zal dat tot morgenmiddag 12.00 uur duren.

Compensatie

Brancheorganisatie Detailhandel Nederland wil dat de getroffen winkeliers worden gecompenseerd voor hun omzetverlies en loonkosten. Volgens de belangenbehartiger is de situatie voor de winkeliers "desastreus" omdat het vlak voor Kerst is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl