NOS NieuwsAangepast

Binnenstad Roermond afgesloten vanwege asbestalarm

 • ANP
 • Track '88
 • Mattijs van de Wiel / NOS
  Een deel van de binnenstad is afgesloten
 • Track '88
  Een auto die het afgesloten gebied verlaat, wordt afgespoeld
 • Mattijs van de Wiel / NOS
 • Mattijs van de Wiel / NOS
  Ook van fietsen worden roetdeeltjes weggespoten

In Roermond is een groot deel van de binnenstad afgesloten, nadat er bij een brand in een jachthaven veel asbest was vrijgekomen. Twee loodsen met ongeveer zestig plezierjachten gingen in vlammen op. Het asbest zat vooral in het dak van de loodsen.

De brandweer dacht eerst dat de gevaarlijke stof alleen in de buurt van de jachthaven was terechtgekomen. Later bleken de asbestdeeltjes ook in de binnenstad te zijn neergedwarreld. Twee toegangswegen naar de binnenstad zijn afgesloten en het station is onbereikbaar. Treinen stoppen er niet zolang het station niet is schoongemaakt.

Het gebied waar de asbestdeeltjes zijn neergedaald

Ontsmettingspunten

Bewoners die het gebied willen verlaten, kunnen dat doen via vier speciaal ingerichte ontsmettingspunten. Mensen die niet per se in de binnenstad hoeven te zijn, mogen het gebied niet in. Zij die dat wel moeten, moeten hun schoenen uitdoen voordat ze ergens naar binnen gaan. Winkels zijn voorlopig tot 12.00 uur dicht.

De brandweer had de brand om 23.30 uur onder controle.

Volgens de brandweer is het asbest niet gevaarlijk, zolang het niet kapot wordt getrapt. Het opruimen kan pas beginnen als het daglicht is. De brandweer verwacht dat het verkeer veel last heeft van de afsluitingen.

Loodsen

De brand brak rond 21.45 uur uit in jachthaven Het Steel. Die ligt aan de Maas dicht bij de binnenstad.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De brandweer is aan het nablussen. Er zijn geen gewonden gevallen.

Eerder deze maand brak er ook brand uit op een werf in Roermond. Daar lagen 200 boten opgeslagen. Voor zover bekend is de oorzaak van die brand niet opgehelderd. Hier gingen drie jachten in vlammen op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl