NOS Sport

Robben gekozen tot Sportman van het Jaar

Arjen Robben Sportman van het jaar 2014

Arjen Robben is bij het Sportgala in de RAI uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. Tijdens het WK voetbal in Brazilië wierp Robben zich op als de onbetwiste sterspeler en leider van het Nederlands elftal. Mede dankzij hem reikte Oranje tot de derde plaats.

Robben is de eerste voetballer sinds Ruud Gullit in 1987 die tot Sportman van het Jaar wordt gekozen.

Er waren maar liefst zeven sporters genomineerd. Robben hield in de uitslag Sven Kramer, Jorrit Bergsma, Stefan Groothuis, Michel Mulder, Epke Zonderland en Jeroen Dubbeldam achter zich.

Robben had het niet verwacht

Robben was niet aanwezig in Amsterdam. Hij moest met Bayern München spelen tegen SC Freiburg en hielp zijn club met zijn honderdste doelpunt in de Bundesliga aan een 2-0 overwinning.

Na die wedstrijd sprak hij via het tv-scherm wel de zaal toe. "Dit is fantastisch. Ik ben heel trots op deze trofee. Ik had het niet verwacht gezien de concurrentie. Dit winnen, helemaal als voetballer, maakt me heel trots."

Robben scoort zijn honderdste voor Bayern
Arjen Robben blonk uit tijdens het WK

Niet Messi, maar Robben is de ster van het WK

"In Nederland weten we het zeker: niet Lionel Messi, maar Arjen Robben uit Bedum is de beste speler op het WK voetbal 2014", vermeldt het rapport van de vakjury. "Zodra hij aan de bal komt, kruipen toeschouwers naar het puntje van hun stoel en beven verdedigers. Zelfs met een dubbele dekking kan hij niet worden gestopt."

"Hij is niet alleen constant dreigend, maar ook het hele toernooi topfit. Daarnaast bewijst hij zich als teammotivator tijdens de momenten tussen de verlengingen en strafschoppen in. Robben behoort dit jaar in meerdere opzichten tot de absolute wereldtop."

Nominaties Sportman van het Jaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl