1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Sport

Handbalsters verliezen van Montenegro

EK handbal 2014: Nederland-Montenegro

De Nederlandse handbaldames hebben op het EK de tweede wedstrijd in de tweede ronde verloren. Na een zinderend gevecht in Zagreb boog Oranje met 31-27 voor regerend Europees kampioen Montenegro.

De formatie van bondscoach Henk Groener begon de wedstrijd tegen de titelhouder slordig. In plaats van het middenblok uit elkaar te trekken met snel spel via de flanken, koos Nederland voor schoten door het midden en zonder veel succes.

Vechtlust

De fysiek sterke Montenegrijnsen waren aanvankelijk heer en meester en de 4-1 voorsprong in de beginfase was terecht. Oranje slaagde er daarna op vechtlust in de marge op drie punten te houden en kwam halverwege ijzersterk terug.

Door een paar sterke verdedigende acties en dito fastbreaks kwam Oranje van 7-10 terug tot 10-10. Montenegro had het even lastig en zeker na een prachtige effectbal van Debby Bont voor de 11-11 blaakte Nederland ineens van het zelfvertrouwen. Onder meer dankzij twee treffers via de paal haalde Montenegro nog wel de rust met een 15-13 voorsprong.

Aanslag op Polman

Aan de hand van Estavana Polman en Nycke Groot en met een enorme dosis vechtlust kwam Oranje bij 18-17 voor het eerst voor en met 19-17 kwam een stunt nog dichter bij. Maar tussen de 23ste en 24ste treffer van Oranje zaten zeven minuten, terwijl Montenegro bleef scoren (zeven benutte strafworpen in totaal).

Daar kwam bij dat Polman vijf minuten voor het einde de wedstrijd uit geslagen werd door Lazovic, terwijl ze hoog in de lucht hing bij een doelpoging. Huilend en met veel pijn moest Polman de rest van het duel toekijken.

Stand groep 2

Land Duels Punten
1. Zweden 4 7
2. Montenegro 4 6
3. NEDERLAND 4 5
4. Frankrijk 4 5
5. Duitsland 4 1
6. Slowakije 4 0
  • Polman zet Frankrijk nog niet uit het hoofd
  • Groener: kwamen net even te kort
  • Groot: speelden niet slim genoeg
  • Smeets na Nederland-Montenegro

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl